Antoni Sarri /// El llegat d’un geni

Antoni Sarri

Seguirem amb l’Art local de la mà d’un geni del disseny gràfic, el manresà Antoni Sarri, nascut l’any 1919 a la capital del Bages, amb 89 anys, ens ha deixat tot un llegat de magnífiques obres des de logotips a cartells; El passat febrer vaig tenir la sort de poder-lo entrevistar mitjançant la Revista Q del Museu Comarcal de Manresa; i gaudir d’una conversa de més de 2 hores realment gratificants, de la qual vaig aprendre moltes coses.

Em vaig trobar un home humil amb moltes coses per explicar i ensenyar, totalment autodidacta; Treballà amb empreses relacionades amb el marbre i el vidre, molt abans de posar-se a dibuixar.

Comparteix l’afició de dibuixar amb amics, fent sortides per la ciutat i fora d’aquesta, dels quals aprèn i comparteix tècniques; El seu estil destaca per l’il.lustració, de la que acompanya quasi tots els seus dissenys. Noto una forta influència en els seus dibuixos de l’Amèrica dels 50 i 60, però amb el seu toc personal, tot i que no l’adquireix d’una manera voluntària,és més pel  fet de buscar referents gràfics en aquells anys, molts dels llibres i dissenys venien d’aquest país, ja que no era tan fàcil com avui en dia, on cerquem imatges a partir de buscadors d’internet on es poden trobar moltes coses. M’explica que de vegades quan dissenyava per algú, li hagués dit ” Faci-s’ho vostè” ja que li venien amb unes idees, que no es podien agafar per enlloc…

Comparteix la teoria de que tot està inventat, però que sempre es pot innovar, d’allò que va ser actual fa anys, avui ho pot tornar a ser, “tot torna”. Destaca com a forma i logo la bandera del Japó, em diu que és un dels millors logos mai creats, capaç de ser recordat per qualsevol persona.

Si voleu saber més informació sobre L’Antoni Sarri estigueu atents a la pròxima edició de la revista Q, on es publicarà tota l’entrevista.

Esperem que el seu llegat perduri, i que des del Museu es reconeixi i faci pública tota la seva obra, ja que no podem deixar perdre, tota aquesta genialitat convertida ja en part de la història de la ciutat de Manresa i la comarca.

Descarrega l’entrevista en PDF ( fes click aquí)

Entrevista en audio Antoni Sarri FEB09

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s