Art Local /// Susanna Ayala

susanna ayala

Estrenem nou apartat al blog, i ho fem amb la il.lustradora Susanna Ayala, nascuda a Manresa, confessa que ja des de ben petita “no he deixat de dibuixar mai; M’ho passo pipa”, comença de manera autodidacta, i més tard es forma a l’escola d’Art de Manresa, fent diferents Monogràfics (serigrafia, gravats) en la mateixa escola on acabarà cursant el Cicle Formatiu de Grau Superior de Il.lustració.

Només amb 16 anys ja realitza el primer logotip, al poc temps aconsegueix un espai cedit per la Rosa Escalé, per experimentar i dibuixar. Una dona totalment revolucionaria i inquieta, que inicia el seu talent i estil oferint els seus dibuixos a diferents entitats i col.lectius de Manresa, que li serveixen per donar-se a conèixer, aquests els aplica en forma de pancartes, samarretes i adhesius. Combina la seva afició amb feines que li permeten obtenir un sou, fins que al 2003, decideix dedicar-se de manera professional. A dia d’avui ha col.laborat amb diferents artistes com: L’Eduard Fíguls, Marc Solsona, Grifoll, ha exposat a la sala d’Art de la Generalitat (entre d’altres) tot i que confessa, no tenir molta devoció pel món elitista de l’art. Ha guanyat diferents concursos com :

Primer premi de disseny de la mascota del manresa de futbol, primer premi de la Oreneta d’or i el tercer premi del “concurso internacional de còmic para mujeres Álvarez Rabo“, amb un original guió de l’ il.lustrador Pep Perez (de qui també parlarem en breu en aquest blog).

Actualment treballa com a “Freelance”, ha fet diferents feines per institucions i empreses com: l’Ajuntament de Sallent, l’Ajuntament de Manresa i realitza encàrrecs d’il.lustracions per la Factoria de Cabrianes entre d’altres. En aquests moments podeu veure la seva obra i la del il.lustrador Pep Perez, en una exposició conjunta a la sala dels Carlins, de Manresa.

Sobre el seu estil, dir que és totalment singular, aconseguit d’una manera molt sutil, a cop de pinzell però també d’ordinador, utilitzant una amplia gamma de colors molt vius i alegres, donant una sensació de frescor en les seves obres, de vegades utilitza gammes de colors més càlides i terroses creant un entorn més àrid; Bé us deixo un enllaç on veureu això que us dic, Desitjo que en gaudiu tant com jo!

http://www.flickr.com/photos/yalariu/show/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s