Takashi Murakami /// El Pop Art Japonès

murakami

Avui deixem els Estats Units per anar-nos-en al Japó, de la mà de Takashi Murakami; Nascut a Tokio l’any 1962, un dels artistes més influents del Japó de postguerra.
Cursa estudis a la Universitat Nacional de Belles Arts i Música de Tòquio on va obtenir un Graduat en Nihonga (pintura tradicional japonesa). Al 1990 comença a endinsar-se en l’art contemporani sota la tutela del seu company i amic, l’artista Masato Nakamura.

Al 1993 crea el seu álter ego Mr. DOB, i comença a ser reconegut dintre i fora de Japó per la seva particular síntesi entre l’art tradicional japonès, les corrents contemporànies del seu país com l’anime (animació de dibuixos), el manga i la cultura americana, fonamentalment la corrent pop. Per aquest motiu aviat es denominat l’Andy Warhol japonès.

Va ser ell mateix qui va donar nom al seu estil “Superflat” que es reflexa a les seves obres, marcades per la bidimensionalitat, crítica l’estructura de l’art, desdibuixant els límits entre la baixa i l’alta cultura, també

descriu el seu treball com POKU paraula formada per la unió dels termes pop + otaku (es el terme japonès que s’empra per a designar als fans del manga, de l’anime i dels videojocs).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s