Daniel Johnston

danieljohnston1

Avui parlarem de Daniel Johnston, cantant i il.lustrador, nascut al 1961, a Palm Spring, Califòrnia. Recordo tenir uns 17 anys la primera vegada que vaig veure quelcom d’aquest controvertit artista, i va ser en una samarreta del cantant Kurt Cobain, el qual va fer conèixer al món la faceta de dibuixant; Si més no, va ser qui el va fer popular; La veritat és que van passar molts anys, fins que vaig saber qui era l’autor d’aquella samarreta. Daniel marcat pel seu trastorn bipolar, que es descriu junt amb la seva vida, al genial documental “The Devil and Daniel Johnston” del director Jeff Feuerzeig, tot i la seva malaltia mental ha continuat fins el dia d’avui fent música i dibuixant, tot un mèrit i repte personal.

Els seus personatges més ret-llevants són, la granota amb els ulls saltons i els boxejadors que dibuixa, tot sovint amb el cap obert, com si haguessin perdut, el cervell o el coneixement, Utilitzant un senzill traç, sense gaires colors i sense gaires pretensions de crear línies perfectes, com si aquestes tremolessin.
Us deixo un vídeo on podreu veure els seus dibuixos i la seva música, és un dels temes que apareixen en el documental sobre la seva persona i vida. Definitivament un artista polifacètic. ( Adjunto Documental The Yeak Punk Broke, on apareix en Kurt Cobain amb Nirvana)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s