Jim Phillips • Skate & Surf Culture

jimphilips

Jim Phillips és un dels artistes que més ha influenciat  l’art,  dintre del món del surf i del skate. Algunes de les seves obres com “the screaming hand” el logotip de Independent i les centenars de taules de skate de Santa Cruz Skateboards són obres conegudes per tot el món. Nascut a San José, Califòrnia, el 24 d’octubre de 1944. Jim Phillips ha viscut en la seva major part a Santa Cruz.

La seva obra es va publicar per primera vegada en un concurs de dibuixos de cotxes. Els seus primers treballs van anar en diverses botigues de surf, fent taules de surf. Entre els anys 1965 i 66 li van concedir una beca per a estudiar Belles Arts al  “California College” d’Arts i Oficis, a Oakland, CA. Al 1971. Jim va començar el seu servei com a “freelance” d’art creant cartells de rock i altres formes de publicitat, des de mitjans dels anys setanta fins a finals dels vuitanta va ser director d’art de Santa Cruz Skateboards, on va crear centenars d’il·lustracions de taules de skate, samarretes, adhesius, art i dissenys publicitaris per la mateixa marca d’skateboards.

Compte amb un registre de més de 8 milions d’adhesius venuts en un període de dos anys. Durant la dècada de 1990 es va convertir en director d’art Family Dog and Maritime Hall; També ha creat molts cartells per a “Bill Graham Presents”.

Jim està treballant actualment en una nova sèrie de taules de skate per Santa Cruz Skateboards, marca per la qual podem dir que va crear la seva identitat de principi a fí.

Us deixo uns videos i  l’ enllaç de la web del seu fill, on podreu observar l’estil i línia quasi bé idèntica a la del seu pare: Jimbo Phillips

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s