Paul Van Doren /// Vans

vans

Avui parlarem d’aquesta marca, convertida ja fa temps en referent dins del món de l’skateboard; La destacaré per la singularitat i valors, que ha sapigut treballar al llarg del temps, creant una estètica on és poden veure les influències de l’ anomenat “stencil” en molts dels seus dissenys; Destacar la capacitat de la marca al saber ampliar el seu target (public objectiu), en uns inicis on va estar marcat pel skateboard i la música punk-rock.

Vans es va crear al 1966 per Paul Van Doren i Giancarlo Rossi (Giano). Ell i tres socis més van inaugurar la seva primera botiga el 16 de març de 1966 en el 704 I. Broadway de Anaheim, Califòrnia.

Vans va néixer com a fabricant de sabatilles per a tots els públics i en el seu primer dia es van vendre 12 parells de sabatilles de la futura famosa marca. El primer model venut va ser  el Vans 45 (actualment conegut com “Authentic”). Seria a principis de la dècada de 1970 quan es van veure als primers skaters al  sud de Califòrnia,  duent unes sabatilles Vans , que utilitzaven per la particular sola, que donava més subjecció entre el peu i la taula. El model Vans 95 conegut actualment com “Era” va ser el més demandat en aquesta dècada i el seu disseny va córrer a càrrec de Tony Alva i Stacy Peralta.

Al 1979 Vans ja disposava de 70 punts de venda a Califòrnia venent nacional i internacionalment. Vans és una marca primordialment, dirigida al públic que practica l’ “skateboard”, tot i que està obrint mercat en l’anomenat “street wear” és a dir roba de carrer.

Anècdotes.

12 és el nombre de parells que va vendre Vans en el seu primer dia de vendes en la seva primera botiga.

12.000 $  és el deute que va dur a Vans a la fallida i a la futura venda de la marca, a un important grup inversor, qui va rescatar i realçar la marca de nou l’any 1988.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s